Pyragėlių kepimas

Išaušo nuostabus pirmadienio rytas. Saulė savo šypsniu lydėjo vaikus į mokyklą.

Mokykloje vaikai ruošėsi kepti sausainius. Kas atsinešė obuolių, kas prijuostes, o kiti tiesiog gerą nuotaiką. Kiekvienas savo piršteliais norėjo paliesti tešlą, ją minkyti, o vėliau formuoti sausainius, vadinamus „paršiukais“.

Vaikai labai stengėsi kuo gražiau susukti savo „paršiuką“, kad jis taptų išvaizdingesnis, gražesnis.

Netrukus visa mokykla gardžiai kvepėjo. Mūsų mažieji vaikai grožėjosi savo iškeptais sausainiais ir džiaugėsi, kad galės nunešti ir pavaišinti kitus.

Vyresniųjų klasių moksleiviai tai pat nestokojo geros nuotaikos bei kruopštumo. Vaikai noriai serviravo stalą, gėrė žolelių arbatą, gardžiavosi savo keptais sausainiais.